Bergon    Coletto    Camarelo   
Főoldal Elérhetőség Cégbemutató GYIK Ünnepi nyitva tartás Partnereink
AKCIÓ! Vásárlás Ingyen? ÁR!

i-Size szabvány gyerekülés

Termékek:
 
i-Size szabvány gyerekülés biztonsági ülés
 
 
i-Size szabvány gyerekülés biztonsági ülés
i-Size gyerekülés biztonsági ülés
Egy kis ollózás az i-Size biztonsági gyermekülések előnyeiről, használatáról
Az i-Size az autós gyerekülésekre vonatkozó új szabályozás, amely a következő években a jelenlegi R44-es szabályozás mellett párhuzamosan érvényben lesz. A lényegi változások a következőek: 15 hónapos korig kötelező lesz a gyermekeket menetiránynak háttal szállítani, az i-Size csak az isofixes gyerekülésekre vonatkozik, és kötelező lesz az oldalirányú ütközéstesztnek alávetni. Az i-Size egyszerűbbé teszi a szülők számára a megfelelő gyerekülés kiválasztását, beszerelését, és nagyobb biztonságot nyújt gyermekeink számára.
Miért lesz könnyebb (vagy nem) a megfelelő gyerekülés kiválasztása és beszerelése?
Először is az i-Size a gyermek korát és magasságát veszi alapul, nem pedig a súlyát. Ez az újabb felismerésekre és adatokra vezethető vissza, melyek a gyermekek igényeit jobban reprezentálják. Ezáltal a szülőknek egyszerűbbé válik a választás. Másodszor az univerzális engedélyezés, és a gépjárműn valamint a gyerekülésen a megfelelő jelölés alkalmazása miatt könnyen felismerhető lesz, hogy a gyerekülés jó-e a saját autónkba.
Miért lesz biztonságosabb az i-Size?
Az i-Size-os gyerekülések megkövetelik az ISOFIX használatát, valamint a gyermek 15 hónapos koráig a menetiránynak háttal történő szállítását. A kisgyermekek menetiránynak háttal történő szállítása a legbiztonságosabb módja az első hónapokban gyermekünk utaztatásának, valamint megelőzi a nyaki és feji sérüléseket. A 15. hónaptól már választhatunk, hogy gyermekünket továbbra is menetiránynak háttal, avagy azzal megegyezően kívánjuk szállítani. Az ISOFIX-rendszer használata jelentősen lecsökkenti a helytelen használat kockázatát, ami még mindig a leggyakoribb hibaforrásnak számít. Az i-Size szabályozás kötelezővé teszi az oldalirányú ütközési tesztek bevezetését. Az oldalirányú ütközés a balesetek mintegy 25%-át fedi le. A teszt kötelező bevezetése a fej jobb védelmét fogja eredményezni.
Mennyiben érint ez engem?
Amint kaphatóak lesznek az i-Size gyerekülések, a szülő választhat, hogy az újabb előírásnak, avagy a jelenlegi R44-es szabályozásnak megfelelő gyerekülést vásárol.
Miért van szükség új szabályozásra?
A gyermekbiztonság az utóbbi években jelentősen továbbfejlődött, ennek ellenére a közúti közlekedésben továbbra is előfordulnak halálos kimenetelű vagy komoly sérüléssel járó balesetek. Ez gyakran a nem megfelelő gyerekülés használatára vagy a helytelen használatra / bekötésre vezethető vissza. Az i-Size egyszerűbbé teszi a választást a szülők számára, és az ISOFIX miatt jelentősen lecsökkenti a hibalehetőségeket.
Mikor lép hatályba az új szabályozás?
2013 júliusától már hatályba lépett de csak lépésről lépésre kerül bevezetésre. Senkinek sem kell tehát gyorsan lecserélnie a meglévő gyerekülését. 2013 közepétől lehet az első i-Size-nak megfelelő gyereküléseket és gépjárműveket engedélyeztetni, és ez év végétől lehet először ilyeneket vásárolni. A jelenlegi R44-es szabályozás 2018-ig párhuzamosan érvényben marad.
 
I-Size – új EU szabvány jön hamarosan!
Jelenleg minden gyermekbiztonsági rendszert az ECE R44/04 szabvány szerint gyártanak. De hamarosan jön az új szabvány! I-SIZE!
Jelenleg minden gyermekbiztonsági rendszert az ECE R44/04 szabvány szerint gyártanak, melyhez nem kapcsolódik oldalütközés elleni tesztelés, és megengedi a csecsemők 9 hónapos kortól előrefelé néző pozícióban történő szállítását az autó hátsó ülésén elhelyezett biztonsági utazó rendszerben.
Az új I-Size szabvány 2013. júliusban lépett életbe
Több méret, nagyobb oldalvédelem és minél tovább menetiránynak háttal!
Az ECE R44/04 szabvány is érvényben marad, tehát nem kell a gyereküléseket lecserélni. Új ülés vásárlásakor azonban lehetőségünk lesz választani.
Az I-Size szabályozás jellemzői:
Az I-Size szabvány pártolja a gyermekek menetiránynak háttal történő szállítását 15 hónapos korig, illetve fokozatosan idővel ez lesz a kötelező.
Az I-Size pártolja az Isofix bekötésű gyerekülések használatát, hszen a jelzőrendszernek köszönhetően a helytelen bekötés az autóba szinte lehetetlen, és a legjobb rögzítést és a legnagyobb biztonságot is az isofix-es ülések nyújtják.
Az I-Size rendszerű ülések el lesznek látva oldalütközés elleni védelemmel, a fej és nyak nagyobb biztonságának érdekében. Most még csak frontális ütközési helyzetben viszgálják a biztonsági gyereküléseket, de az I-Size megjelenése az oldalütközés tesztelését is elő fogja hívni, illetve segíteni.
Minden I-Size szabványú gyerekülés használható lesz minden I-Size szabvány szerint készült új autóban (lesz I-Size jelölés is).
Több besorolási méret lesz, hogy könnyebb legyen kiválasztani a megfelelő méretű gyerekülést.
I-SIZE: gyerekülésekre vonatkozó új európai szabályozás
Az I-size a gyerekülésekre vonatkozó új európai szabályozás 2013. júliusában lépett életbe és a jelenleg is érvényben lévő R44 normával párhuzamosan, a következő tíz évben fokozatosan kerül alkalmazásra. Azaz nem kell lecserélni a meglevő üléseket. Egyenlőre még a gyerekülések gyártóit kötelezik, hogy ezen új szabványnak megfelelően fejlesszék ki az új gyereküléseket.
I-SIZE gyerekülés eladó I-SIZE gyerekülések használata
A gyerekek biztonságos utaztatására vonatkozó, máig érvényben levő rendelet az ECE R44 ami tartalmazza azokat az előírásokat, melyeket egy biztonsági gyerekülésnek teljesítenie kell, hogy forgalomba kerülhessen az üzletekben.
Az R44-es szabvány 1995-től érvényes és részletesen előírja azokat a paramétereket, tulajdonságokat melyeknek a különböző kategóriákba sorolt gyereküléseknek meg kell felelnie, illetve az autósülések vizsgálati módszereit és a minősítéseit.
Az ECE R44/04-es verzió 2005 óta van érvényben és a vizsgálati mintavételre valamint a gyártási technológiára vonatkozóan tartalmaz új szabályokat:
Elődje az ECE R44/03-as szabvány szerint elegendő a gyártás megkezdése előtt a prototípusokat bevizsgálni.
Míg az ECE R44/04-es szabvány előírja, hogy minden minimum 50, maximum 5000 legyártott darabból véletlenszerűen kiválasztott 5 db mintát dinamikus vizsgálatoknak és teszteknek kell alávetni.
Ez a szabvány a következő üléskategóriákat különbözteti meg:
0-as csoport : a születéstől kb. 10 kg-os súlyig.
0+ csoport : a születéstől kb. 13 kg-os súlyig.
1-es csoport : 9-töl 18 kg-ig.
2-es csoport : 15-töl 25 kg-ig.
3-as csoport : 22-töl 36 kg-ig.
Az R44-es szabvány a gépkocsi gyártókat is érintette miszerint 2006-tól az új járműveknek rendelkeznie kell Isofix rögzítési pontokkal, továbbá 2011 óta legalább egy felső Isofix rögzítési ponttal is el kell látni az újonnan gyártott járműveket. Ugyanakkor óriási hiányossága, hogy nem követeli meg az oldalirányú védelmet a biztonsági gyereküléseknél.
i-size az új R129-es szabvány (I-SIZE)
Az új R129-es szabvány más néven I-size 2013 júliusától fokozatosan leváltja az R44-et. Először a 0+ csoportú Isofix gyerekülésekre vonatkozóan került bevezetésre de várhatóan ez év végére minden gyerekülésre érvényes lesz az új direktíva.
Az I-size nagy újdonsága, hogy a gyerekülések nem súly szerint, hanem a gyermek magassága szerint kerülnek csoportosításra, és ezt egyértelműen fel kell tüntetni az autósüléseken. Ami lényegesen egyértelműbb és logikusabb.
Az I-size másik új előírása, hogy a gyerekeket 15 hónapos korig a menetiránynak hattal kell bekötni. - Az R44-es szabványnál ez a határ 9 kg amit időnként már fél éves korban elérhet egy kisbaba. - Továbbá az I-size egy oldalirányú dinamikus ütközési tesztet is megkövetel a gyerekülés gyártóktól, így az I-size minősítéssel ellátott gyereküléseknél biztosak lehetünk, hogy oldalirányú ütközés esetén is megfelelő védelmet nyújtanak a kis utasának.
Mindezek ellenére az ECE R44 szabványnak megfelelő gyerekülések még előreláthatólag 2018-ig forgalmazhatóak lesznek, vagy mégtovább.
i-size gyermekülés főbb változásai
A kisbabákat 15 hónapos korig a menetiránynak háttal kell szállítani. Ezáltal elkerülendő , hogy a szülők túl hamar menetiránynak egyezően fordítsák a gyermeket, az új I-size normás gyerekülések mérete is ehhez igazodik.
Az Isofix rendszer használata a gyerekülések esetén mert ez a rögzítési mód minimálisra csökkenti a helytelen rögzítések esélyét.
A gyerekülések oldalirányú ütközéstesztje kötelező lesz, így az új I-size autósülések biztonságosabbak oldalirányú ütközések esetén. Ennek a vizsgálatára új "Q dummies" próbababákat kell használni, melyekre még több érzékelőt helyeztek.
A gyermek magasságához igazodó besorolás miáltal a szülőknek könnyebb lesz kiválasztaniuk a megfelelő méretű gyerekülést.
Az új autók és az új autósülések kölcsönös kompatibilitásának megkövetelése.
Mért fontosak ezek a változások?
 
Sajnos a számok és a tények nem hazudnak, még mindig túl sok kisgyermek hal meg az utakon balesetben. A kisgyerekek körében a sérülések (vezető halálok) a helytelenül bekötött, rosszul rögzített vagy a nem megfelelően kiválasztott (kor, súly) gyerekülése használatából adódik.
Valamint sok szülő fordítja a gyereket menetiránynak megegyezően az autóba egyéves kor alatt, mikor még túl gyengék a nyakizmai ahhoz, hogy a fejét biztonságosan megtartsak így megnövelve egy lehetséges csigolya sérülés esélyét egy balesetben.
Az új i-Size európai, biztonsági szabvány 2013-ban lépett életbe, a gyermekek autóban történő még biztonságosabb szállítása érdekében, kiemelt tekintettel a 15 hónap alatti gyermekekre, számos extra védelemmel.
 2 éves korig vannak a legnagyobb veszélyben
A balesetben a csecsemő nem tudja megtartani a testméretéhez képest relatív nagy és nehéz fejet. Nem tud megkapaszkodni sem. A fej és nyak a legsérülékenyebb testrész. Frontális ütközésben 45% a fej-, 29% a nyaksérülések aránya. Oldalütközés esetén 45% a fej-, és 6% a nyaksérülések aránya*. A hátrafelé néző pozíció ezért sokkal biztonságosabb egy esetleges ütközés és visszacsapódás esetén.
Az i-Size szabványos gyerekülésben 15 hónapos korig kötelező hátrafelé irányba ültetni a gyermeket, de lehet tovább is. Kb. 5 éves korra éri el a kisgyermek fejmérete a felnőtt testarányt. Az ECE R44/04 szabványos hordozót 9-12 hónapos korban cserélik le a szülők, és utána már előre néző irányban utaznak a gyerekek.
Az i-Size nagyobb biztonságot nyújt
Az i-Size szabályozás szerint készült gyerekülések akár kétszer nagyobb védelmet biztosítanak a gyermeknek, az eddigi szabványhoz képest. A halálos balesetek 25%-a oldalütközés során történik, ennek ellenére a gyerekülés töréstesztek csak frontális ütközést vizsgálnak. Az isofix hiánya esetén pedig mindig van holtjáték a gyerekülés és az autó között, ide-oda csapódás közben egy baleset vagy fékezés során. A gyerekülés könnyebben kiszakadhat az autóból.
Az i-Size (UN R129) gyerekülés mindig isofix-es és be van építve az oldalvédelem. A szabvány megalkotói szorgalmazzák az oldalütközési tesztek kidolgozását.
 Az ECE R44/04 szabványos gyerekülések jó része még isofix nélkül készül, habár az is igaz, hogy az utakon futó autók kb. 40%-a még isofix nélküli, hiszen még sok a régi autó. Ezért ott az autó 3-pontos biztonsági övével lehet csak a gyerekülést bekötni, ami sokkal kevésbé biztonságos.
Isofix nélkül nem megy
i-Size szabványos gyereküléshez az isofix kötelező. Akinek nem isofix-es az autója (általában régebbi autók), sajnos nem választhatja egyenlőre az i-Size-t a gyermeke számára.
Méretre szabva
Az i-Size szabvány a gyermek magassága alapján sorolja be a gyereküléseket, és nem a testsúly alapján. Így sokkal egyértelműbb, mikor kell gyerekülést váltani.
 
A világ első i-Size szabványos gyerekülését a Maxi-Cosi márka alkotta meg, 2wayPearl néven. Egy komplett termékcsaládot ajánlanak újszülöttkortól 4 éven át. Egy hordozó és a 2wayPearl segítségével minimum 1,5-2 éven át kényelmesen elfér a gyermek hátrafelé néző pozícióban utazva, de rövidebb utakra akár 3-4 éven át!
 
 
 
Utolsó frissítés: 2019. 04. 23. Babaszoba kiságy babaágy Bababörze Babaexpo Hírek
Akciós TermékekSzépségápolás
Szöveges tartalom linkjei
Termékek linkjei